Friday, January 7, 2011

Crysis 2 preview

Ο δυναμίτης των FPS στα χέρια του GameWorld.

Θεωρείται ένα από τα κορυφαία παιχνίδια πρώτου προσώπου, ίσως τεχνικά το αρτιότερο που υπάρχει στην αγορά. Η Crytek δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά χιλιόμετρα για να μας το παρουσιάσει, μιας και εδρεύει στην Γερμανία, εδώ στην Gamescom όπου χτυπάει η καρδιά του παγκόσμιου gaming αυτές τις ημέρες. Δεν θα μπορούσαμε φυσικά να αφήσουμε μια τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη κι έτσι βρεθήκαμε στα ενδότερα της Electronic Arts, για να παίξουμε την multiplayer beta έκδοση του Crysis 2.

Λίγα λόγια
Μπορεί κάποιοι από εσάς να δυσανασχέτισαν για την αναβολή της κυκλοφορίας του Crysis 2, αλλά...κάθε εμπόδιο για καλό. Τα νέα είναι αρκετά ενθαρρυντικά, καθώς ένα κορυφαίο FPS θα επεκτείνει τόσο τα multiplayer modes του, όσο χρειάζεται για να θεωρείται πλέον ολοκληρωμένο πακέτο. Μόνο για τις multiplayer δυνατότητες, δουλεύουν αυτή την στιγμή στην Crytek 70 προγραμματιστές κι αυτό από μόνο του λέει πολλά. Φέτος το παιχνίδι θα παρουσιάσει 6 modes. Αυτά που είναι ήδη γνωστά είναι τα Team Instant Action και Crash Site. Το πρώτο υπήρχε και στο Crysis 1. Το δεύτερο ζητάει από την μία ομάδα να προστατέψει την περιοχή της από την εισβολή της άλλης. Μοιάζει δηλαδή με το Power Struggle mode. Μεγάλο ατού στο Crysis 2 θα είναι η στολή Nanosuit 2 που φοράνε οι χαρακτήρες του και η οποία χαρακτηρίζεται ως το απόλυτο όπλο, μιας και μέσω αυτής θα μπορείτε να κατευθύνετε καλύτερα την στρατηγική σας και να δείτε πως θα παίξετε. Θα χρησιμοποιήσετε stealth ή tank τακτική; Τα πάντα είναι στο χέρι σας.
Στο Crysis 2 μάχονται δύο στρατιές. Οι Mariners και οι CELL. Βρισκόμαστε στην Νέα Υόρκη, το έτος 2023 κι αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από τους ουρανοξύστες που θα δείτε μπροστά σας, όπως επίσης κι από τις 12 αναγνωρισμένες τοποθεσίες της Αμερικανικής πόλης, πληροφορία που μας επιβεβαίωσαν οι άνθρωποι της Crytek. Η εξωγήινη φυλή εισβάλει στον πλανήτη γη κι εσείς ως μέλος της ομάδας Alcatraz (αντικαθιστά τους Nomad απ' το παλιό Crysis) θα πρέπει να αναλάβετε δράση.

Το παιχνίδι
Στο multiplayer mode που δοκιμάσαμε, υποστηρίζονται 2-12 παίκτες και θα υπάρχουν πέντε διαφορετικές classes για να επιλέξετε, καθεμία με διαφορετικά όπλα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις demolition, sniper, assault, scout και ghost. Υπάρχουν επίσης πέντε custom classes, όπου μπορείτε να τοποθετήσετε τον εξοπλισμό που σας βολεύει και να ξεκινάτε με αυτόν στη μάχη. Το online mode θα περιλαμβάνει 80 ranks, ενώ θα υπάρχουν και ranks για την χρήση της Nanosuit. Όσο παίζετε και κερδίζετε, θα μπορείτε αργότερα να αναβαθμίσετε την nanosuit σας με 20 nanosuit upgrades. Συνολικά το Crysis 2 θα έχει πάνω από 20 όπλα, πάνω από 250 στρατιωτικά dogtags και πάνω από 130 challenges.

Το Multiplayer demo που είδαμε ήταν σε Xbox 360. Βάση αυτού, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την nanosuit 2 μέσα στη μάχη. Με το LB θα ανεβάζετε την άμυνά σας και με το RB θα εξαφανίζεστε. Οι επιδράσεις αυτές θα ισχύουν για λίγα δεύτερα. Θα σας επιτρέπουν όμως αντίστοιχα, να προστατευτείτε ή να κινηθείτε αθόρυβα μέσα στη μάχη. Το τελευταίο διαπιστώσαμε ότι λειτουργεί ακόμη περισσότερο στους παίκτες, καθώς καταφέραμε να αιφνιδιάσουμε αόρατοι αρκετές φορές.
Στο θέμα γραφικών, η νέα CryEngine φαντάζει πολύ καλή, έστω κι αν το τελικό αποτέλεσμα θα διαφέρει -προς το καλύτερο- από αυτό που είδαμε. Μάλιστα η Crytek υποσχέθηκε ότι το Crysis 2 θα τρέχει σε PC χαμηλότερων προδιαγραφών από αυτό που απαιτούσε το πρώτο, όπως επίσης υπόσχεται πάνω από 80 ώρες gameplay στο multiplayer mode. Αυτά βέβαια θα τα μάθουμε στην πράξη.

Γενικά η δράση στο multiplayer mode του Crysis είναι άφθονη. Καταρχήν κανείς δεν μπορεί να στέκεται ακίνητος, γιατί έτσι θα γίνει μονίμως ακάλυπτος στόχος από τους εχθρούς του και ειδικά όσους κινούνται αόρατοι. Η κίνηση των παικτών, έχει αντίστοιχα ως αποτέλεσμα το gameplay να γίνεται πιο γρήγορο. Υπάρχουν επίσης κάποια σημεία στο χάρτη, τα οποία καταλήγουν σε κενό, οπότε όποιος άμοιρος πέσει εκεί σημειώνει +1 πόντο για την αντίπαλη ομάδα. Παρατηρήσαμε επίσης ότι τα hitpoints κάθε χαρακτήρα είναι λίγο περισσότερα από τα αναμενόμενα, πιθανόν για να διατηρείται αρκετό ενδιαφέρον. Η ενέργειά σας ούτως ή άλλως αναπληρώνεται πλήρως, αρκεί να βρείτε ένα σημείο κάλυψης. Γενικά το gameplay στην έκδοση για κονσόλες, μας θύμισε σε ορισμένα σημεία το Killzone 2.
Όσο για το Single-Player mode, εκεί οι εχθροί θα έχουν πιο ανεπτυγμένη νοημοσύνη από πέρυσι και το περιβάλλον θα καταστρέφεται πλήρως. Θα πρέπει να αναμένετε δηλαδή δυναμικές εισόδους στο πεδίο της μάχης.
via

No comments:

Post a Comment