Tuesday, January 11, 2011

Opera 11, ταχύτερο, ευκολότερο και πιο ευέλικτο

Μετά την beta ακολουθεί η σταθερή έκδοση και αυτό ακριβώς το δρόμο ακολούθησε ο Opera 11 browser. Η νέα έκδοση είναι διαθέσιμη εδώ και τώρα για download και περιλαμβάνει εκτός από βελτιωμένες επιδόσεις ένα σωρό χαρακτηριστικά που καθιστούν τον Opera 11 ξεχωριστό: extensions, tabs stacking, turbo κλπ.
Η μπάρα διευθύνσεων γίνεται με τον Opera 11 πιο ασφαλής. Σε έγχρωμες επιφάνειες εργασίας δίπλα στο URL αναγνωρίζει ο χρήστης άμεσα αν η εκάστοτε διεύθυνση είναι κρυπτογραφημένη ή αν είναι πιστοποιημένη. Οι συντμήσεις πρωτοκόλλων όπως το HTTPS απεικονίζονται όταν ο κέρσορας του ποντικιού δείχνει την μπάρα διευθύνσεων. Μέσω της ίδιας μπάρας ο browser σας επιτρέπει να κάνετε και άμεσες αναζητήσεις. 
Οι developers του Opera 11 συμπίεσαν "έξυπνα" το αρχείο setup. Ενώ το αρχείο εγκατάστασης του Opera 10.63 έχει μέγεθος μόλις 12,7ΜΒ, το αρχείο download του Opera 11 έχει μέγεθος μόλις 8,89ΜΒ. Αλλά και η υποστήριξη των add-ons που ήταν διαθέσιμη από την beta δεν επιβαρύνει τον browser. Τα εγκαταστημένα add-ons μπορείτε να τα ρυθμίσετε έτσι ώστε να φορτώνονται μόνο όταν χρειάζονται. Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τους προγραμματιστές του, ο Opera 11 λειτουργεί κατά 30% ταχύτερα.



Πηγή: Pestaola.gr

No comments:

Post a Comment