Monday, January 17, 2011

Linkin Park Discography (cd, mp3s, unrelease, lp, ep, interviews, videos, photos, myspace)

Οι ''Linkin Park'' είναι ένα nu metal/alternative συγκρότημα από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.
Από το 1999 μέχρι σήμερα έχουν πουλήσει παγκοσμίως πάνω από 70.000.000 δίσκους.

Σύντομο Βιογραφικό:
Το 1996, ο Mike Shinoda αποφοιτώντας από το Agoura High School,μαζί με τον Brad Delson δημιούργησαν ένα συγκρότημα,το οποίο ονομαζόταν "Xero".
Το συγκρότημα αυτό είχε ως μέλοι τους:Mike Shinoda ως MC,τον Brad Delson ως κιθαρίστα,τον Rob Bourdon ως ντράμερ,τον Dave Farell ως μπασίστα,τον Joe Hahn ως DJ και τον Mark Wakefield ως κύριο τραγουδιστή.
Οι "Xero" το 1997 ηχογράφησαν μια demo κασετούλα,η οποία στάλθηκε σε πολλές δισκογραφικές αλλά καμία δεν ενδιαφέρθηκε να υπογράψει συμβόλαιο μαζί τους.
Λίγο καιρό αργότερα,ο Mark άφησε το συγκρότημα.
Την ίδια χρονική περίοδο(1993-1997) ο Chester Bennington ήταν τραγουδιστής ενός συγκροτήματος το οποίο ονομαζόταν "Grey Daze" και ήρθε σε επαφή με τον Mike και τον Brad,μέσω ενός κονέ που είχε ο Brad με την Warner Records.
Εκείνη την εποχή,ο Dave Farell άφησε τους "Xero" και έγινε μέλος στο συγκρότημα "The Snax".
Το συγκρότημα με τους Mike,Chester,Joe,Brad και Rob ονομάστηκε "Hybrid Theory" και το 1998 έκαναν το demo CD τους,το οποίο δέχτηκε να το προωθήσει η Mix Media και έτσι το 1999 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο "Hybrid Theory".
Κυκλοφόρησαν μόνο χίλιες κόπιες οι οποίες μοιράστηκαν δωρεάν στο κοινό.
Αργότερα το 2000 το συγκρότημα μετονομάστηκε σε "Linkin Park" γιατί τα μέλοι του συγκροτήματος συνήθιζαν να οδηγούν κοντά στο πάρκο Lincoln στις Η.Π.Α. και μετά την επιτυχία που είχε το πρώτο τους album με τίτλο "Hybrid Theory" που κυκλοφόρησε απο την Warner Records ο Dave ξαναγύρισε στο συγκρότημα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο hiphop.gr ακολουθώντας το παρκάτω link..
http://www.hiphop.gr/forum_topic/500561/1

No comments:

Post a Comment